Vragen over uw studie of opleiding? Bel ons op (071) 514 7335

Cursus Vastgoedeconomie

Home / Cursussen / Vastgoedeconomie

Opleiding Makelaar: Cursus Vastgoedeconomie (Basistheorie)

Binnen de opleiding Makelaar wordt in de module Vastgoedeconomie aandacht geschonken aan de economische zaken rond vastgoed. Het is een meer theoretisch vak binnen de opleiding. Anders dan vaak gedacht: wiskundige kennis is er niet voor vereist. U volgt een gedegen cursus met voldoende uitleg en oefening.

Vastgoedeconomie voor de Makelaar

Wij begeleiden u steeds intensief en examengericht bij dit vak. Stapsgewijs leert u ook meer moeilijke berekeningen en opgaven te doorzien. De ervaring leert, dat 6 bijeenkomsten van 3 uur wenselijk is om in alle onderwerpen thuis te raken. De doorlooptijd van deze module bedraagt 2 maanden. Er is dan het gebruikelijke klassikaal onderwijs met een behoorlijke voorbereiding op het examen. Door het volgen van de cursus kunt u het certificaat dus binnen een redelijke tijd behalen.

De docent

De cursus wordt gedoceerd door de heer mr W.D. Bierens de Haan, fiscaal-jurist te Leiden en auteur van het boek Fiscaal recht Vastgoed. De docent is bovendien K-RMT gecertificeerd en doceert het vak langjarig en met goed resultaat.

Het lesmateriaal

Bij de cursus is lesmateriaal inbegrepen (theorie- en oefenmateriaal). Wij hanteren compact studie- en oefenmateriaal en geen omvangrijke boeken of mappen met wellicht vele overbodige teksten! Zowel theorie- als oefenmateriaal is in eigen beheer samengesteld.

De leslocatie en de lesdagen

De cursus wordt gegeven op onze leslocatie in het centrum van Leiden. Zowel per eigen vervoer als per openbaar vervoer is er een goede bereikbaarheid. De lessen worden gegeven op een doordeweekse avond, telkens is er 1 lesbijeenkomst per week. Alle bijeenkomsten duren 3 uur met een pauze van ten hoogste 30 minuten.

Indeling van de cursusbijeenkomsten

In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

Blok I: Algemene economie
Inleiding Economie: schaarste, micro/meso/macro-economie
Vraag en aanbod: curves, indeling in soorten goederen, elasticiteiten, minimum-en maximumprijs
Concurrentie: marktvormen, bedrijfskolom, SGR-model
Blok II: Economie van de Financiële sector
Geld en banken: maatschappelijke geldhoeveelheid, functies van geld, rente en ECB, bankbalans
Internationale handel: handels- en betalingsbalans, lopende rekening, wisselkoersen
Blok III: Statistiek
Berekeningen met indexcijfer

Examentraining

Heeft u examen gedaan maar bent u niet geslaagd? Volgt u dan onze Examentraining voor deze module! U heeft dan 3 doordeweekse avonden les en betaalt voor deelname in klein klassikaal verband € 240,--. Bij dit bedrag is het oefenmateriaal inbegrepen. U ontvangt geen theoriemateriaal. De Examentraining gaat van start bij 4 deelnemers. Wilt u daarop niet moeten wachten, dan adviseren wij van individuele begeleiding gebruik te maken.

OPBOUW MODULES

Basistheorie Vastgoeddeskundige
Specialisatie Wonen (K-RMT)
Examentraining Makelaar
(A-RMT en K-RMT)

Over ons

KMR is een particulier onderwijsinstituut te Leiden voor de opleiding Makelaar. Wij verzorgen een dag-, avond en zaterdagopleiding, zowel een voltijd- als deeltijdopleiding. KMR is een bij SVMNIVO geregistreerde opleider en heeft sinds de oprichting in 1997 hoge slagingen!

Contact

Kantooradres:
Hogewoerd 92 2311 HS Leiden
KvK Leiden 28096137

071 - 5147335