Opleiding Makelaar: Cursus Vastgoedeconomie (Basistheorie)
Binnen de opleiding Makelaar wordt in de module Vastgoedeconomie aandacht geschonken aan de economische zaken rond vastgoed. Het is een meer theoretisch vak binnen de opleiding. Anders dan vaak gedacht: wiskundige kennis is er niet voor vereist. U volgt een gedegen cursus met voldoende uitleg en oefening.
Vastgoedeconomie voor de Makelaar
Wij begeleiden u steeds intensief en examengericht bij dit vak. Stapsgewijs leert u ook meer moeilijke berekeningen en opgaven te doorzien. De ervaring leert, dat 6 bijeenkomsten wenselijk is om in alle onderwerpen thuis te raken. De doorlooptijd van deze module bedraagt 2 maanden. Er is dan het gebruikelijke klassikaal onderwijs met een behoorlijke voorbereiding op het examen. Door het volgen van de cursus kunt u het certificaat dus binnen een redelijke tijd behalen.
De docent
De cursus wordt gedoceerd door de heer mr W.D. Bierens de Haan, fiscaal-jurist te Leiden. De docent is bovendien K-RMT gecertificeerd en doceert het vak langjarig en met goed resultaat.
Het lesmateriaal
Bij de cursus is lesmateriaal inbegrepen (theorie- en oefenmateriaal). Wij hanteren compact studie- en oefenmateriaal en geen omvangrijke boeken of mappen met wellicht vele overbodige teksten! Zowel theorie- als oefenmateriaal is in eigen beheer samengesteld.
De leslocatie en de lesdagen
De cursus wordt gegeven op onze leslocatie in het centrum van Leiden. Zowel per eigen vervoer als per openbaar vervoer is er een goede bereikbaarheid. De klassikale lessen worden gegeven op een doordeweekse middag, telkens is er 1 lesbijeenkomst per week. Alle bijeenkomsten duren 2 uur. Bij individuele deelname kan hiervan worden afgeweken.
Indeling van de cursusbijeenkomsten
In de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:
Blok I: Algemene economie
Inleiding Economie: schaarste, micro/meso/macro-economie Vraag en aanbod: curves, indeling in soorten goederen, elasticiteiten, minimum-en maximumprijs Concurrentie: marktvormen, bedrijfskolom, SGR-model |
---|
Blok II: Economie van de Financiële sector
Geld en banken: maatschappelijke geldhoeveelheid, functies van geld, rente en ECB, bankbalans Internationale handel: handels- en betalingsbalans, lopende rekening, wisselkoersen |
Blok III: Statistiek
Berekeningen met indexcijfer |