Vragen over uw studie of opleiding? Bel ons op (071) 514 7335

Module Basistheorie Taxaties OG

Home / Cursussen / Taxaties OG

Opleiding Makelaar: Module Basistheorie Taxaties OG

Makelaar en Taxateur hoort echt bij elkaar. Wij bieden daarom een korte, interessante module aan over Taxeren: deels theorie- en deels casusbijeenkomsten. Bij de module is cursusmateriaal inbegrepen. Wij raden eigenlijk iedere makelaar en ieder die werkzaam is op het gebied van vastgoed aan deze module te volgen. Elementaire basiskennis over taxeren is voor de vastgoedpraktijk immers onmisbaar!

Module Taxaties voor de Makelaar

De module Taxaties is bij uitstek een "rekenvak" binnen de opleiding makelaar. Taxatiemethoden als ITZA, BAR, NAR en DCF komen dan ook aan de orde. Bij de waardevaststelling op het terrein van de WOZ spelen juist WEV en GVW weer een rol. Ook komen de Herbouwwaarde (HBW), residuele methode en actuele waarde aan de orde. Stapsgewijs leert u in de cursus ook meer moeilijke berekeningen en opgaven te doorzien. Wij verzorgen het onderwijs in de module Taxaties enkele malen per jaar, zodat u niet te lang hoeft te wachten. Door het volgen van de module Taxaties kunt u basiskennis op het gebied van Taxeren van onroerende zaken verwerven. De makelaar is zo een aanzienlijk betere gesprekspartner.

Het lesmateriaal

Bij het lesgeld is studiemateriaal inbegrepen. U dient in het bezit te zijn van een rekenmachine.

De leslocatie en de lesdagen

De cursus wordt gegeven op onze leslocatie in het centrum van Leiden. Zowel per eigen vervoer als per openbaar vervoer is er een goede bereikbaarheid. De lessen worden in de regel op een doordeweekse avond gegeven. De module Taxaties beslaat 3 bijeenkomsten met bespreking van theorie en opgaven. Alle bijeenkomsten duren 3 uur, onderbroken met een pauze van ten hoogste 30 minuten.

Indeling van de bijeenkomsten

In de module Basistheorie Taxaties cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

MODULE TAXATIES
Taxaties-I Theorie Taxeren: taxatiemethodieken, taxatiemethoden. De meest gangbare taxatiemethodes en hun toepassing. Fiscale taxaties, taxeren voor de jaarrekening, WOZ-taxatis (WEV en GVW), ITZA-methodiek, BAR, NAR en DCF-methoden.
Taxaties-II Casusbijeenkomst-I
Taxaties-III Casusbijeenkomst-II

OPBOUW MODULES

Basistheorie Vastgoeddeskundige
Specialisatie Wonen (K-RMT)
Examentraining Makelaar
(A-RMT en K-RMT)

Over ons

KMR is een particulier onderwijsinstituut te Leiden voor de opleiding Makelaar. Wij verzorgen een dag-, avond en zaterdagopleiding, zowel een voltijd- als deeltijdopleiding. KMR is een bij SVMNIVO geregistreerde opleider en heeft sinds de oprichting in 1997 hoge slagingen!

Contact

Kantooradres:
Hogewoerd 92 2311 HS Leiden
KvK Leiden 28096137

071 - 5147335